top of page

Verschillende soorten stucwerk?

Sausklaar stucwerk

Het woord zegt het al ''Sausklaar stucwerk''. Dit  houd in dat wij uw wanden of plafonds voorzien van strak pleisterwerk. Een klasse A of B afwerking. En na de afwerking kunnen uw wanden of plafonds direct gespoten worden met latex spuitwerk.

Behangklaar stucwerk

Behangklaar stucwerk word vaak toegepast in nieuwbouwwoningen en is een klasse C afwerking. Dit houd in dat de wanden of plafonds zijn uitgevlakt alleen nog niet klaar om gespoten te worden. Hiervoor moeten de muren eerst een finsh laag krijgen.

Dunpleister stucwerk

Dunpleister is een kant en klare kalkvrije egalisatiepleister van kunstharsdispersie. Deze word gebruikt in nieuwbouwwoningen om de wanden te gletten en deze daarna sausklaar op te leveren. Dit word vaak gedaan met een spuitmachine. Dunpleister word alleen niet zo hard als traditioneel stucwerk maar droogt wel heel snel. Hierdoor kun je in korte tijd een project opleveren.

Sierpleister/Spachtelputz

Ondanks dat onze klanten hun wanden en plafonds nu vaak glad willen hebben. Is sierpleister nog steeds een goed verkocht product. Sierpleister is namelijk kras en stootvast. En word vaak gebruikt in een ruimte waar de wanden tegen een stootje moeten kunnen. Dit product is verkrijgbaar in verschillende korreldiktes en is in elke RAL keur te mengen.

Buitenstucwerk

Buitenstucwerk brengen wij aan met cementgebonden producten afhankelijk van de ondergrond.

Dit kan schuurwerk zijn tot glad pleisterwerk of een mooie afwerking met sierpleister.

Buitenstucwerk is vooral goed voor de isolatie van uw woning.

Maar er zijn meerdere systemen die u kunt toepassen. Zo worden cementgebonden aquapanel platen vaak toegepast of isolatie platen. wij komen vrijblijvend langs om met u de opties door te nemen.

Stucwerk: Recensies
bottom of page